Európai Uniós Védjegyreform – Európai Uniós Védjegy Vol. 2. – Díjak

 

Ahogyan azt a legutóbbi, erre vonatkozó rövid posztunkban (http://drkocsis.eu/europai-unios-vedjegyreform-europai-unios-vedjegy/) már jeleztük, az új szabályozás 2016. március 23-én lép életbe.

A sok új szabály közül az egyik, a jelenlegi és jövőbeli védjegytulajdonosokat komolyan érintő változás, hogy megváltozik az Európai Uniós Védjegy bejelentési díja.

A reform szakít az eddigi 3 osztály – 1 díj elvvel és a bevezeti a 1 osztály – 1 díj elvet, vagyis a fizetendő díj az új rendszerben a védeni kívánt osztályok számától fog függni.

A fentieknek megfelelően az Európai Uniós Védjegyek bejelentési díjai 2016. március 23-a után az alábbiak szerint alakulnak:

1 osztály:                                       850,- EUR,

2 osztály:                                       + 50,- EUR, vagyis összesen 900,- EUR,

3 osztály:                                      + 150,- EUR, vagyis összesen 1050,- EUR,

4. és minden további osztály:    + 150,- EUR osztályonként.

Aki tehát csak 1 osztályra szeretne uniós védjegyoltalmat szerezni, annak érdemes várni 2016. március végéig, mivel a díj a jelenlegi 900,- eurós tételhez képest csökkenni fog. A 3, illetve annál több osztályban lajstromoztatni kívánók pedig jobb lesz, ha sietnek, mert 2016. március 23-tól ugyanazért a védjegyért 150,- euróval többet kell majd fizetni.

Posted by: Dr. Tamás M. Kocsis